Julegavetips

Å begynne med juleinnlegg i oktober er kanskje tidlig, men plutselig er julen rett rundt hjørnet og da er det godt å være litt forberedt. Derfor tenkte jeg å inspirere deg  med et par enkle og rimelige tips som du kan lage av ting du allerede har hjemme.

Redesign står mitt hjerte nært og derfor er mine tips basert på nettopp dette. Det er mye positivt med redesign. Først og fremst tar man vare på naturen ved å bruke noe man allerede har i stedet for å kjøpe nytt, men det er også mer personlig og unikt enn det man kjøper i butikken. Et ekstra pluss er at man får brukt opp alt av restegarn, papir og tråd som man kanskje ikke helt vet hva man skal gjøre med det, eller hvor man skal finne plass til det.

Mitt første gavetips tar utgangspunkt i et par valnøtt bokser. Disse har perfekt størrelse og er veldig kjekke å bruke til oppbevaring og som innpakning. Jeg har brukt garn, papir, tråd og dymomaskinen for å dekorere boksene i en naturlig stil.

Slik så boksen ut før jeg dekorerte den:

Og dette ble resultatet:

En strikket boks med litt hamptråd og en tagg. Enkelt og naturlig.

Litt revet papir, et par runder med tråd – God jul.

På innsiden skjuler det seg nydelige te-lys.

Til den ene boksen har jeg strikket en lapp med rette og vrange masker av restegarn jeg hadde liggende. Endene ble sydd sammen da lappen var lang nok. Jeg fant litt hamptråd og en tagg som jeg skrev god jul på. Hvis man ikke er flink til å strikke kan man finne frem en gammel lest eller annet strikketøy du har som ikke er i bruk lengre. Klipp det til og sy sammen endene slik at det ikke rakner.

Til den andre boksen har jeg revet ut et par sider av en utlest bok og limt dem på med decoupage lim. Jeg har brukt dymo maskinen for å skrive god jul, og toppet det hele med litt naturlig tråd. Det er også mulig å bruke avispapir, restebiter av scrappepapir eller servietter hvis man ikke vil ødelegge noen av bøkene sine.

Lokket på begge boksene er dekorert med en serviett slik at man ikke kan se innholdet. På innsiden skjuler det seg te-lys i en dus lilla som passer med stilen på boksene.  En perfekt liten gave til en venninne, tante eller kanskje en bestemor.

Boksene kan selvfølgelig dekoreres i mange ulike stiler og farger ved å bruke papir, servietter, garn, tråd og annen pynt. Det er mye man kan finne både hjemme og ute i naturen som kan brukes til dekor, bare kreativiteten setter grenser.

Julegavetips nr. 2 består av et par gamle rammer og litt tekst. De fleste har rammer liggende som enten ikke er i bruk lengre, eller ikke passer den stilen man har nå. Hvis man ikke har noen, kan man få kjøpt billige rammer på bruktbutikker og loppemarkeder. Bruk litt hobbymaling, veggmaling eller spraymaling og rammene blir som ny.

Let fram et par favoritt sitat eller dikt, en passende font og skriv ut på et hvitt ark. Har man ikke skriver, kan man også skrive teksten for hånd, bruke stempel eller klistremerker. Veldig enkelt, men utrolig uttrykksfullt og grafisk. Hvis man er flink til å fotografere eller male, kan man erstatte teksten med et par nydelige naturbilder eller et selvmalt bilde.

Jeg har funnet frem to sitater, et fra filmen Forrest Gump og et av Audrey Hepburn. For å finne ut hva som ble best måtte jeg prøve mange ulike fonter.

«Life is like a box of chocolates… You never know what you’re gonna get.» – Forrest Gump.

«Happy girls are the prettiest.» – Audrey Hepburn

Det beste med disse gavetipsene er at de er veldig rimelige og lette å lage. Alle materialene som ble brukt hadde jeg fra før. Det eneste jeg måtte kjøpe var stearinlysene.

Boksene passer veldig godt til damer da de fleste er veldig glad i stearinlys. Kjøper man telys med noen fine farger, blir nok mottakeren glad. Boksene kan brukes etterpå til oppbevaring og pynt.

Bildene kan gis til alle. Det er bare å personalisere teksten eller fotografiet til personen som skal få det. Fargen på rammen kan også varieres i forhold til bildene.

Dette innlegget skrevet i forbindelse med Studios Julegavetips konkurranse hvor man blant annet kan vinne innlegget sitt publisert i magasinet. Her er konkurranse teksten:

Nå gir vi DEG mulighet til å få din drømmereportasje på trykk i Nordens nyeste og fineste interiørmagasin. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive et blogginnlegg om dine beste julegavetips. Julegavetipsene må selvfølgelig være basert på interiør og/eller innpakking, og inneholde elementer av interiør, redesign, innpakking eller annen form for dekor. Du står selv fritt til å velge vinkling. Teksten må være på minimum 4000 tegn. Bidrag må også inneholde 6-7 bilder som illustrerer innlegget. Til sammen trekkes det fem vinnere – én publiseres i magasinet, de resterende fire publiseres på http://www.studiomag.no.

Bloggere som ønsker å delta må gjøre følgende: Send en e-post til: katrine@studiomag.no med lenk til blogginnlegget og skriv at du deltar i konkurransen. Fullstendig konkurransetekst må også publiseres på bloggen.Du må lenke til Studios nettside og Studios Facebook-side i konkurranseinnlegget.

Det er ikke anledning til å gi bort/selge tekst eller bilder til konkurrerende medier før konkurransen er avsluttet, og vinnerne er trukket. Vinnere har ikke anledning til å gi bort/selge reportasjen før den har vært på trykk i Studio og/eller publisert på Studios nettside. Studios redaksjon forbeholder seg rett til å redigere bilder og tekst etter behov.

Vinnerinnlegget honoreres med kroner 1000,-, Nespresso-maskin til en verdi av kroner 2500,- og et årsabonnement på Studio (verdi 490,- NOK). De 4 resterende vinnerne vinner et årsabonnement på Studio til en verdi av 490,- NOK. Konkurransen avsluttes 30.10.2011.

Ta en titt på Studios hjemmeside eller facebookside. Konkurransen avsluttes 30. oktober.

6 tanker på “Julegavetips

  1. Dette var en kjempflott ide! Jeg har troen på ditt bidrag i konkurransen, og jeg tror absolutt jeg skal la meg inspirere av denne julegaveideen. :))

    Ha en koselig søndagkveld!

  2. Veldig fint innlegg, men om det er bidrag til konkurransen kan jeg dessverre ikke poste det på nettsidene våre. Men, godt bidrag og kule ideer :)

    Med vennlig hilsen Carina,
    redaktør i Studiomag.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s