Sprekt med farger

Sjekk dette drømmehjemmet! Her har kunstnerparet Ruth Campau og Michael Mørk fått til en veldig fin balanse mellom sterke og nøytrale farger, og mye fint treverk. Rene linjer og veldig funksjonalistisk, akkurat slik jeg vil ha det!

4435964fddab4b5188dbe1d2610a2eba-1-original-620-500

gfgfd

3897734fe2754f1685a2f55725a557f0-1-original-620-500

vvcvc

274f156551fe486abea8ea6bdf62630d-1-original-620-500kilde: Bobedre

Reklamer

6 thoughts on “Sprekt med farger

 1. Funksjonalistisk? Kanskje du bør sette deg litt inn i hva det betyr. Rosetter, stukkatur, og store, frittstående skap for eksempel gjør at denne leiligheten slett ikke kan betegnes som funksjonalistisk. Det bør en kommende interiørarkitekt vite. Les litt stilhistorie du, ikke bare interiørblader og blogger. Det er dessverre mye kunnskapsløshet ute i blogglandia. Du har god smak, men jobb litt med kunnskapen så skal du se du har en fremtid innen interiør.

  • Tror de som har skrevet artikkelen er litt uenig med deg, overskriften heter tross alt: «Funktionel æstetik». Dette står også tidlig i artikkelen: «Kunst, farver og moderne designklassikere tilsat unikke indretningsløsninger og alt sammen mikset i en sikker Bauhaus-inspireret stil». Jeg tror journalister i interiørmagasiner har nok peiling på interiør til å vite hva de skriver om..

   Leiligheten er veldig funksjonalistisk i den måte at det er mye innebygd oppbevaring slik som på loftet med skap fra vegg til tak, det er store vindu som slipper inn mye lys, mange rene linjer og geometriske former, Det er heller ikke mye unødvendig «krims» i leiligheten.

   Har du forresten hørt om å mikse stiler litt? Interiør fungerer ikke slik at om man sier at stilen er funksjonalistisk, så må alt være 100% etter regelene..Det er da man får kjedelige og forutsigbare interiør som hvem som helst som leser seg litt opp, kan lage. De som bor i denne leiligheten er opptatt av kunst, og ville sikkert derfor har en miks av stilrent og «kunstnerisk».

   Flere enn meg som bør lese seg opp på stilhistorie, og kanskje hvordan skape interiører?

   • For det første: at en leilighet beskrives med ordet «funksjonell» er ikke ensbetydende med at den er funksjonalistisk. En leilighet kan selvfølgelig ha funksjonelle innslag selv om den ikke tilhører stilarten funkis. Og ja, den kan være inspirert. Det var du som tagget og skrev at den var «veldig funksjonalistisk.» Det er en forskjell der. Jeg har aldri påstått at den ikke har funksjonelle innslag. Men jo, om du sier stilen er funksjonalistisk så må den være det. Men om du sier den er moderne med funksjonalistiske innslag, så er det noe annet. Jens Barslund er klar på dette i sin artikkel. Det er du som sliter med bruk av begreper.

   • Beklager hvis jeg var for uspesifikk i mine beskrivelser, men jeg skrev at jeg syntes den var veldig funksjonalistisk da den har mange funksjonalistiske trekk. Jeg skrev ikke at den var 100% funksjonalistisk… Synes det er synd at du orker å bruke tid på å komme med negative kommentarer. Hvis du ikke liker det jeg skriver, så trenger du ikke lese bloggen min. Enkelt og greit. Jeg står for det jeg skrev, og mener ikke det er feil. Hva du mener får være din sak.

 2. Du, det var bare ment som hjelpsomt. Slik at du ikke går i samme fellen som så mange andre interiørbloggere: bare gjentar ukritisk det de ser andre har skrevet, uten noen videre kunnskap. Men, tåler du ikke såpass så får du ha lykke til.

  • Jeg har ikke noe problem med å ta i mot konstruktiv kritikk, men måten du skrev det på virket veldig «ovenfra og ned». En blogg skal ikke være informell, det er en personlig side hvor man kan skrive akkurat hva man vil. Er det fakta man ønsker, bør man heller lese bøker. Jeg prøver alltid å bruke den kompetansen jeg har, men leser jeg blogger hvor de ikke gjør det, så kritiserer jeg ikke dem for det. Det får være deres valg hva de velger å skrive, og så kan man heller la vær å lese den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s